Adria Airways otkazuje svoje letove – Na vidiku još jedan bankrot


Slovenska aviokompanija Adria Airways jučer je obustavila sve letove planirane za danas i sutra. Kako se navodi u priopćenju kompanije, zatražili su od vlade četiri milijuna eura koja im nisu odobrena piše Index.hr

Adria Airways obustavlja sve svoje zračne operacije iz i u svoje baze – Ljubljanu, Prištinu i Tiranu.

Imaju više od 550 zaposlenih

“Odluka da privremeno obustavimo letove posljedica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za daljnje poslovanje. Kompanija trenutno intenzivno traži rješenje u suradnji s potencijalnim investitorom. Cilj je da omogućimo ponovne letove. Kompanija duboko žali zbog situacije i ispričava se svim svojim putnicima i partnerima. Predlažemo svojim putnicima i partnerima da prate vijesti na našim stranicama”, navodi se u priopćenju kompanije.

Ovakva odluka kompanije izravno je utjecala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervirane letove, a neizvjesna je i sudbina 558 zaposlenih u Adria Airwaysu.

Vlada ih neće spašavati

Iz slovenske vlade poručili su da neće spašavati kompaniju od stečaja.

“Žao nam je zbog situacije u kojoj se našao zračni prijevoznik, a naša je glavna briga osigurati maksimalnu sigurnost njenih letova. Za djelatnost zračnog prometa važe strogi propisi europske regulative, a država može sufinancirati letove samo u slučaju da tržište ne funkcionira”, priopćili su iz Ministarstva za infrastrukturu.