9. Croatian Travel Festival – Šibenik 2020


2020. godina svima je donijela promjene pa se deveto izdanje Croatian Travel Festivala umjesto u svibnju održava u rujnu. Ključno je da se tradicija ne prekine i zato su Hrvatski klub putnika kao organizator, ali i naši partneri te naši prijatelji – putnici i putopisci, još od odgode svibanjskog izdanja festivala, napeto čekali novi termin i informaciju da će se festival ipak održati.

Trenutak najave je stigao, festival će se održati, a prilagođen novim uvjetima trajat će malo kraće i imati manji broj gostiju, baš kao što su se i putnici ove godine prilagodili pa putovali na kraća putovanja, u bliže destinacije.

Deveto izdanje Croatian Travel Festivala, 18. i 19. rujna u Šibeniku. Sva predavanja održat će se u klubu Azimut. 

PROGRAM 9. CROATIAN TRAVEL FESTIVALA
18.-19.09.2020. ŠIBENIK

1.dan festivala –  PETAK   18.09.2020.
 
 
• 18:30h, klub Azimut – Neno Jurjević 
 
[Van turističkih ruta. Lutanje kroz 15 država Zapadne Afrike]
Prolazeći kroz neke od najmanje posjećenih afričkih krajeva Neno je doživio razna iskustva od onih koje nikada ne bi ponovio do onih koji su ostavili pozitivan trag za cijeli život. Preživio je „mučenje“ tijekom vožnje tisućama kilometara očajnim lokalnim prijevozom, iznutra je upoznao i zdravstveni sustav tijekom vikend boravka u bolnici u Gabonu… Ali najduže se pamti ono lijepo poput šetnji predivnim plažama Sierra Leonea, nezaboravnih prizora pustinja u Mauritaniji, fotografiranje najboljeg afričkog karnevala u Capo Verdeu…
O svemu navedenom i o još puno toga Neno će pričati i paralelno nas kao prvi gost, oduševiti svojim sjajnim fotografijama i video materijalima, odmah nakon otvorenja festivala, u klubu Azimut, s početkom u 18:30h. 
 

• 19:30h, klub Azimut – Ivan Vuković   

[Africa – Home away from home]
Ivan ima hrvatsku putovnicu, ali kao svoj dom osjeća Afriku. Ona je to postala nakon što je ostvario iskustvo volontiranja u Keniji 2013. godine, a nakon toga odlučio proputovati i dublje istražiti takozvanu „Crnu Afriku“. Putovao je sam i osvijestio da na taj način najbolje možeš upoznati sebe, ali i druge. Letio je iznad beskrajnih afričkih prostranstava, vozio se širokim i prašnjavim putevima koji vode u nepoznato…  Afrika ga je naučila da je važno smijati se i bez razloga i nikada ne odustati od svojih želja i ciljeva.
Iz njegove priče naučit će puno i svi oni koji će ga slušati od 19:30h u klubu Azimut. 
 
 
• 20:30h, klub Azimut – Goran Jović
 
[7 kontinenata s Goranom Jovićem]
Goran Jović proputovao je cijeli svijet pa će u razgovoru prenijeti nevjerojatna iskustva sa svih kontinenata. Publiku će provesti od Grenlanda do Novog Zelanda, od Australije do Amazonije, a onda do kraja svijeta u Ognjenu Zemlju pa sve do Antarktike. U godini u kojoj se putovalo nikad manje, jedan ovakav put oko svijeta, makar kroz inspirativnu priču, je itekako dobro došao. Pridružite se i poslušajte Goranovu priču u klubu Azimut, s početkom u 20:30h. 
  
21:30, klub Azimut –  DJ TOMMY [koktel bezvremenskih hitova s vinila]
 
2.dan festivala –  SUBOTA   19.09.2020.
 
• 10:30h, travnjak ispred kluba Azimut – Maja Klarić
 
[Bookmobil – putujuća knjižara]
„Bookmobil’- putujuća knjižara“, doista je jedan poseban projekt kojim je Maja Klarić spojila dvije svoje najveće ljubavi – pisanje i putovanja. Otkud ideja da krene u takav projekt, kako je tekla realizacija, koje je destinacije do sada obišla, kako ljudi reagiraju i koji su joj planovi, želje i snovi za daljnje aktivnosti, sve to otkrit će na travnjaku kluba Azimut s početkom u 10:30h. 
 
• 18:30h,  klub Azimut – Nikola Horvat
 
[Why do I hike]
Uz projekciju filma pod nazivom „Why do I hike“, Nikola će u razgovoru objasniti razloge zbog koji se uvijek iznova vraća divljini, a podijelit će i svoja iskustva s 800 km dugog Colorado traila. Nikolina priča uvijek je posebno motivirajuća za sve one koji žele pomicati vlastite granice. Moći ćete ju poslušati u klubu Azimut s početkom u 18:30h. 
 
• 19:30h, klub Azimut – Hrvoje Ivančić & Juraj Bubalo
 
[Razgovor putnika]
Oni su putnici, ali i prijatelji. I kad se druže uglavnom pričaju o putovanjima. Ove godine odlučili su se družiti na pozornici Croatian Travel Festivala, a od teme ne odstupaju,  razgovarat će o putovanjima.  Hrvoje će Juraju pričati o Kongu, a Juraj Hrvoju o Indiji.  Njihov razgovor ugodni poslušajte u Azimutu s početkom u 19:30h. 
 
20:30h, dodjela nagrade “Dijane Klarić”, travnjak kluba Azimut 
 
[Dodjela nagrade „Dijane Klarić“]
U spomen na Dijanu Klarić, prerano preminulu šibensku putnicu Hrvatski klub putnika će i ove godine dodijeliti nagradu koja nosi njeno ime u 5 kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine. Podržite svoje favorite i pridružite se dodjeli nagrade koja se ove, po svemu drugačije godine, održava na travnjaku ispred Azimuta, s početkom u 20:30h. 
 
• 21:30h, festivalski koncert – klub Azimut 
 
[Koncert grupe El Gato]
El gato je bend koji nemilosrdno gazi po hitovima 80-ih i 90-ih godina, a svojim energičnim nastupima i repertoarom izlazi iz okvira cover bendova i predstavlja pravo osvježenje na šibenskoj sceni.