50 dana proveo na aerodromu zbog korone


Kao u filmu: 50 dana proveo na aerodromu jer se zbog korone nije mogao vratiti kući

U slučaju koji podsjeća na film “Terminal” s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, 41-godišnji Nijemac bio je putnik u tranzitu koji je zaglavio na aerodromu u New Delhiju jer je Indija prekinula letove zbog pandemije koronavirusa.

Muškarac je 17. ožujka otputovao iz Hanoija te je propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima prekinula letove u sklopu mjera restrikcija zbog Covida-19″, pojasnio je policijski službenik K.K. Yadav. Nijemac, čija je priča u medijima objavljena u ponedjeljak, u utorak rano ujutro uspio je poletjeti za Amsterdam.

Rezervirao je let KLM-a do Amsterdama. Ne znamo koje je njegovo krajnje odredište”, rekao je glasnogovornik newdelhijske zračne luke Tushar Makkar.

Muškarac je 50 dana proveo surfajući internetom, razgovarajući s prijateljima i obitelji na mobitel, lutao je terminalom te komunicirao sa sigurnosnim i pomoćnim osobljem zračne luke. 

Osigurali smo mu hranu, vodu, odjeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu”, rekao je Yadav.

Film “Terminal”, iz 2004. koji je režirao Steven Spielberg, temelji se na istinitoj priči o muškarcu rođenom u Iranu koji je godinama živio na terminalima zračne luke Charles De Gaulle blizu Pariza.

Izvor: rtl.hr