10 najpopularnijih destinacija za odmor u 2022. prema Pinterestu


Putnici koji koriste društvene mreže sve više crpe inspiraciju za odredište iz Pinteresta. Kako bi saznali kamo točno idu na svom ljetnom odmoru, stručnjaci za trendove u WeThriftu otkrili su top 10 lokacija koje su zabilježile najveći porast opsega pretraživanja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci na stranici za dijeljenje slika.

Ovo je  10 najboljih destinacija za odmor prema Pinterestu:

Porto, Portugal – 62%

Krf, Grčka – 61%

Jezero Como, Italija – 44%

Mallorca, Španjolska – 35%

Mikonos, Grčka – 32%

Istanbul, Turska – 26%

Ibiza, Španjolska – 26%

Phuket, Tajland – 26%

Nica, Francuska – 25%

Madrid, Španjolska – 18%

Porto, Portugal – povećanje od 62%.

Porto je fantastično odredište za odmor, naći ćete stvari koje će zadovoljiti sve potrebe. Bilo da želite kušati ukusna vina ove zemlje ili prošetati neravnim obalama u gradu, ovo će biti odmor za pamćenje.

Krf, Grčka – povećanje od 61%.

Ne čudi što je prelijepi grčki otok na vrhu liste. Ako tražite sunčano opuštajuće mjesto, lijepe plaže i kulturu, onda je ovo odredište za vas.

Jezero Como, Italija – povećanje od 44%.

Jezero Como idealno je za one koji žele uhvatiti neke od sjajnih stvari koje Italija nudi, turisti se mogu radovati ukusnoj hrani i nevjerojatnim pogledima. Ako tražite nešto slikovito, odabir jezera Como je definitivno pravi izbor za vaš odmor.

Mallorca, Španjolska – povećanje od 35%.

Savršeno za vrhunski obiteljski odmor. Turisti se mogu radovati mnoštvu aktivnosti kao što su skakanje s litice, spuštanje zip lajnom i još mnogo toga.

Mikonos, Grčka – povećanje od 32%.

Mykonos je iznimno popularno turističko odredište. Prekrasni grčki otok poznat je po svojim prekrasnim plažama, zadivljujućim krajolicima i odličnim noćnim životom.

Istanbul, Turska – povećanje od 26%.

Istanbul i dalje ostaje jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu i sa ovom destinacijom jednostavno ne možete fulati.

Ibiza, Španjolska – povećanje od 26%.

Ibiza pruža turistima i lokalnom stanovništvu sunce više od 300 dana u godini, možete očekivati da ćete doživjeti blistavo ljeto od svibnja do listopada, no ako želite doživjeti vrhunac vrućine Ibize, putnici bi trebali krenuti u srpnju i kolovozu. Naravno tada su i cijene visoke kao i tempratura.

Phuket, Tajland – povećanje od 26%.

Kao jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Tajlanda i najveći otok u zemlji, Phuket je izvrsna opcija za one koji žele putovati u Aziju ove nadolazeće sezone.

Phuket ima za svakoga ponešto, bilo da želite kušati živahni noćni život ili se prepustiti lokalnim delicijama.

Nica, Francuska – povećanje od 25%.

Ova lokacija na francuskoj rivijeri druga je najveća turistička destinacija u zemlji. Kada putuju u Nicu, turisti se mogu radovati impresivnim vidikovcima na vrhu brda, slikovitim restoranima i prekrasnim plažama.

Budući da grad ima vrlo prestižnu reputaciju, njihove proračunske mogućnosti su vrlo male u usporedbi s nekim drugim destinacijama na ovom popisu.

Madrid, Španjolska – povećanje od 18%.

Vrlo je jasno da će Španjolska uvijek biti “hot spot” za odmor za putnike iz cijelog svijeta, baš kao i Mallorca i Ibiza. Španjolski glavni grad privlači turiste iz godine u godinu zbog svoje arhitekture, umjetnosti i naravno živahnog noćnog života.