Top 10 atrakcija u Los Angelesu by Putoholičari


Donosimo vam naša must see mjesta u Los Angelesu – top 10 Los Angeles by Putoholičari

 

Ono što je bitno napomenuti kad putujete Los Angeles da ste tamo bez auta nitko i ništa i ono što morate napraviti je da odmah rentate auto. Naime Los Angeles ima jedan od najgorih javnih prijevoza u SAD-u i uvijek  je pri vrhu top lista najgorih javnih prijevoza u Americi ali i u svijetu. Zbog svoje veličine ali i velikih gužvi jako puno vremena će te gubiti na vožnju busom, a metro sustav im nije bogzna što. Ako vas putuje više od dvoje dobra solucija je koristiti UBER.

1.Santa Monica Pier

Ovdje kod obale Tihog oceana završava legendarna majka cesta ili Route 66 pa se možete pofotkati sa znakom End of trail. Ovdje se također nalazi i zabavni park i restorani.

Route 66 - Kalifornija - Kraj - Santa Monica Pier

2. Potražite lokacije snimanja vaših omiljenih filmova

Znamo da je Los Angeles grad filma, a većinu studia možete posjetiti i vidjeti razne scene iz poznatih filmova, ali pripremite novčanik jer će vas doslovno opljačkati. Zato imate razne stranice gdje možete naći adrese lokacija gdje se snimao vaš omiljeni film, a vjerujte ima ih hrpa. Mi smo potražili kuću Brendona i Brende iz ultra popularnu serije iz djetinstva Beverly Hillsa 90210. Imali smo sreće pa nas je vlasnik pustio i u kuću jer mu nije bilo žene doma 😀 I da kuća se uopće ne nalazi na Beverly Hillsu.

Kuća iz serije Beverly HillsKuća iz serije Beverly Hills

3. Venice beach

Jedno je od najpopularnijih destinacija u Los Angelesu za posjetitelje ali i za lokalno stanovništvo. Ovdje ima svega od plaže i sunca pa sve do restorana i raznih sportskih ili kulturnih događanja. Ovo mjesto će vam biti poznato ako ste pratili poznatu seriju Baywatch.

Los Angeles - Venice beachLos Angeles - Venice beach

4. Griffith Park

Kažu da je ovo Central Park Los Angelesa. Na samom vrhu nalazi se Griffith Observatory, odakle se pruža prekrasan pogled na čitav Los Angeles. Ovo je odlično mjesto za maknuti se iz gradske vreve. Griffith park je poznat i po nekim filmovima koji su se ovdje snimali kao što su: Povratak u budućnost, Terminator, Zvjezdane staze, a možete potražiti i Batmanovu špilju.

Los Angeles

5Hollywood znak

Znak se vidi iz pojedinih dijelova grada, a mi smo se pokušali približiti što je više moguće. Cesta do samog znaka je zatvorena, pa se na obližnjem brdašcu svi zaustavljaju kako bi si napravili svoju hollywoodsku fotografiju.

Hollywood

6. Walt Disney Concert Hall

Ako volite modernu umjetnost, ova zgrada je totalno impresivna. Radovi na dvorani su trajali 11 godina, izgradnja je koštala 274 milijuna dolara, upotrijebljeno je 30.000 arhitektonskih crteža, 300 tona matica i šarafa, 12.500 čeličnih panela…. a zanimljivo je to da su se okolni stanovi i domovi zagrijali za čak 8 stupnjeva zbog reflektirajućeg čelika…..

Los Angeles - Walt Disney hall

7. Beverly Hills

Ako imate auto provozajte se ovim poznatim kvartom gdje žive poznati i oni koji imaju hrpu love. Ne možete pogriješiti, čim se malo provozate ulicama, znat ćete da ste na pravom mjestu. U blizini se nalazi i poznata losanđeleska Ilica Rodeo Drive, samo što će vam trebati puno, puno deblji novčanik. Po gradu su organizirane ture koje vas vode do kuća poznatih osoba, ili vas zaustavljaju usred ulice i prodaju kartu s adresama tih kuća po abnormalnim cijenama. I sve to je uzalud bačen novac, jer i ako imate strašno veliku želju vidjeti Brad Pitta, Angelinu Jolie, ili pak se prošetati po posjedu Hugh Hefnera, to vam neće uspjeti zbog visokih ograda gdje ne vidite ni kuću

Beverly HillsBeverly Hills

8. Hollywood Walk of Fame

Poznate zvijezde nalaze se diljem Hollywood Boulevarda i nisu toliko famozne i zanimljive, ali je zato zanimljivo smjestiti se negdje u blizini Chinese theatre i promatrati. Ljudi pokušavaju zaraditi koji dolar maskiranjem u poznate filmske junake, a turisti polude kad vide Michael Jacksona, X-mena, Freddy Kruegera, Chewbaccu ili pak Elsu i Olafa. I neki su toliko dobri u maskiranju da se zapitate tko je tu lud.

Los AngelesLos Angeles

9. El Pueblo de Los Angeles

Dio grada gdje ćete uglavnom čuti španjolski jezik, ali ovo je bitno povijesno mjesto jer je ovdje nastao Los Angeles, odnosno El Pueblo de Nuestra Señora Reina de los Ángeles sobre El Rio Porciúncula (Grad naše Kraljice Anđela na rijeci Porciúncula.) Glavna ulica zove se Olvera street i tamo se nalazi meksički market, sve vrvi ljudima, meksičkom glazbom, plesom…

Los AngelesLos Angeles

10. Third Street Promenade – promenada za prošetat u Santa Monici sa mnogo dućana i restorana, no ako niste gladni niti vam se šopingira onda možete uživati u raznim uličnim zabavljačima.

IMG_7192