Uskoro direktni letovi iz Zagreba za Kinu?


Hainan Airlines uskoro bi mogao direktnim letom povezati Kinu i Hrvatsku. 

Hrvatsko izaslanstvo je u Hainanu vodilo razgovore s provincijskom vladom o direktnom letu Hainan Airlinesa za Hrvatsku. Poticaj ovim razgovorima dao je snažan rast broja kineskih turista u Hrvatskoj. Razgovorima s s hrvatske strane nazočili su predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Mario Rendulić te hrvatski veleposlanik u NR Kini Nebojša Koharović.

Aktualizirali smo razgovore oko direktnog leta Hainan Airlinesa iz Kine za Hrvatsku i to najvjerojatnije za Zagreb. Uvođenje direktnog leta sigurno bi snažno povećalo broj kineskih turista u Hrvatskoj. Sasvim je sigurno da se pojačan interes pokrajinske kao i centralne vlade može pripisati i dobrim vijestima oko posla na Pelješkom mostu kojeg je dobio kineski CRBC, izjavio je predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Mario Rendulić.

Veleposlanik Koharović i CSEBA predložili su kineskoj strani zajedničku organizaciju radionica za turizam. Također, predložili su i osnivanje posebnog ureda za razmjenu roba i veću promociju Hrvatske na tom tropskom otoku kojem je baš kao i Hrvatskoj najvažniji sektor gospodarstva upravo turizam. 

Podsjetimo, Hainan Airlines od rujna prošle godine leti iz Pekinga za Beograd, preko Praga. 

Izvor: seebiz.eu