U Čakovcu počelo Porcijunkulovo 2017.


Riječima ‘Uživajte u Porcijunkulovom’ čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač otvorio je na svečanosti u atriju čakovečkog Starog grada 53. izdanje Porcijunkulova.

Kako je u svom govoru istaknuo Kovač središnja-kulturno turistička manifestacija u Međimurju u posljednjih pet godina prerasla je u možda najznačajnije događanje na cijelom hrvatskom sjeverozapadu.

„Brojke govore da smo u tome uspjeli. Bilježimo stalni rast, ove godine očekujemo rušenje prošlogodišnjeg rekorda od 230 000 posjetitelja, raste broj izlagača kojih je već sada preko 300-tinjak, raste broj noćenja u Čakovcu i okolici, te vjerujem našim ugostiteljima i izlagačima najvažnije – rastu prihodi“ naglasio je Kovač.

Zahvalio se svima koji pomogli da se Porcijunkulovo organizira u ovakvom obimu, posebice pokroviteljima koji su prepoznali manifestaciju i zbog njih su svim programi i dalje besplatni. 

Spomenuo je bogatu ponudu enogastronomije, međimursku kulturnu baštinu, razne programe za djecu, kao uostalom i sve druge sadržaje koji će Čakovec sljedećih šest dana pretvoriti u pozornicu na otvorenom za sve generacije. Kovač je za Porcijunkulovo rekao da je manifestacija koja je zadržala svoj vjerski dio, ali konstantno nadograđuje svjetovni.

Za glazbeni ugođaj svečanosti otvorenja pobrinuo se mladi čakvečki pijanist Nikola Grabar. Nakon svečanosti međimurska publika mogla je uživati u vatrometu, a nakon toga za zabavu se pobrinuo jedan od najpoznatijih pjevača s naših prostora, Halid Bešlić. Koncert je održan u jezeru Starog grada, a Halid je ponovno dokazao da s pravom nosi titulu ‘kralja sevdaha’.