Travel house – besplatan dom za putnike


Kako bi bilo da putuješ i tamo negdje daleko na putu te čeka besplatan dom. Hmm, zvuči zanimljivo, a Klub putnika je omogućio da bude i istinito.

Balkanski klub putnika je regionalni putnički centar, internet-časopis o geokulturi i servis za samostalna putovanja koji uskoro otvaraju podružnicu i u Hrvatskoj.

Za oko nam je zapeo zanimljiv projekt pod nazivom Travel House kojeg provode već treću godinu zaredom. Princip je slijedeći, od donacija prikupljaju novac sa kojim onda iznajme kuću/stan negdje u svijetu u kojoj svatko može besplatno boraviti. Cilj projekta je da se putnici iz cijelog svijeta međusobno upoznaju, povežu, razmjene priče i iskustva. To je jedan mali korak ka izgradnji globalne kulture samostalnih, istraživačkih, kreativnih putovanja.

Travel houseTravel house

Prvi Travel house održan je 2012. godine u Istanbulu gdje su boravile 224 osobe iz 36 zemalja, godinu poslije otišli su u Granadu gdje je u Travel house boravilo 219 putnika iz 40 zemalja.
Ove godine Travel house će biti u Tbilisiju u Gruziji od 1.07. do 1.09.2014. godine. A sredstva prikupljaju crowfounding kampanjom. Ovim putem vas pozivamo da im pomognete u donacijama, i/ili da se im pridružite u Travel house, al prije svega pogledajte video ispod.