Top jesenske destinacije: FlixBus ih povezuje sve


Ugodne temperature, žive boje i bogati kulturni i društveni život europskih gradova odlična su motivacija za planiranje jesenskih putovanja. Na ljestvicama ovogodišnjih top jesenskih destinacija uz Budimpeštu, Prag, Veneciju, Barcelonu, Lisabon, Porto ili Rim našao se glavni grad Zagreb, ali se posebno istakla i Pula, a sve ih povezuje FlixBus.

Uz pomoć FlixBus aplikacije i nedavnog integriranja FlixBusa u Google mapu na kojoj su ucrtane sve FlixBus linije vrlo je jednostavno napraviti plan putovanja kombinirajući različite oblike prijevoza za obilazak željene destinacije. Za 29€ može se iz Zagreba stići u prekrasan Prag, a od tamo zelenim linijama posjetiti obližnji Karlovy Vary ili pak pitoreskni Brno koji je na samo 2,5 sata udaljenosti. Isto tako, prema Veneciji FlixBusom možete stići iz Zagreba, Pule i Crikvenice i do 7x dnevno za već od 17€, a putovanje se može nastaviti prema Rimu koji je domaćom mrežom linija izvrsno povezan s ostatkom Italije. Do Rima se može putovati i direktnom linijom iz Varaždina i to 6x tjedno. Nešto bliža destinacija koju Zagrepčani preferiraju radi odlične hrane i domaće atmosfere je Budimpešta, a FlixBus je osigurao tri svakodnevne direktne linije za već od 14€. Za one koji žele iskoristiti puni potencijal dana tu je i noćna svakodnevna linija koja kreće u 21:30 kako bi u ranim jutarnjim satima započeli novi dan ispijanjem svoje omiljenu kave uz prekrasan pogled na Dunav.

Prema „European Best Destinations“, europskoj organizaciji sa sjedištem u Brusselu na listi najljepših jesenskih destinacija izdvojena je Pula što Hrvatsku ponovno svrstava u jednu od najpoželjnijih zemalja za aktivan i opuštajući odmor osobito za FlixBus putnike koji najviše stižu iz Italije, Mađarske, Njemačke i Austrije. Uključenjem u FlixBus mrežu omogućen je svakodnevni pristup Zagrebu, a time i nastavak putovanja prema gradovima kao što su Pula, Zadar ili Split koji u ovo doba godine privlače blagom klimom i bogatim kulturnim nasljeđem koje je moguće doživjeti u puno manjoj gužvi nego ljeti.

Čak 70% putnika za dugotrajnije vožnje bira FlixBus umjesto automobila

Osim što zeleni autobusi pružaju maksimalnu udobnost tijekom cijelog putovanja, besplatno surfanje, utičnicu za nesmetano korištenje gadgeta nudi i besplatnu mobilnu aplikaciju radi jednostavne kupovine karata, planiranja putovanja te primanja obavijesti o svim promjenama i posebnim ponudama prije, tijekom i nakon putovanja.

„Jedna od prednosti putovanja autobusom je što ne morate brinuti o parkiranju u gradu ili o težini svog kofera. Za vrijeme vožnje možete raditi na svom putnom računalu, čitati omiljenu knjigu, fotografirati krajolik ili pak jednostavno odmarati i uživati u pogledu.“ – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE south.

Zelenom mrežom Hrvatska je postala dio FlixBus obitelji koja trenutno broji 1200 destinacija u 26 zemalja koje su međusobno povezane s više od 200.000 dnevnih veza.

Sve dostupne veze uključujući i frekventnost polazaka te trenutne cijene mogu se provjeriti na www.flixbus.hr