Tajlandska avantura by Irma Pleša


Nakon nezaboravnog boravka od 25 dana u Tajlandu, otkrili smo da je to definitivno zemlja osmijeha, bogata prirodnim ljepotama, raznolike egzotične kuhinje, bogate kulture i toplih ljudi

Svoje putovanje započeli smo u jednom od najuzbudljivijih gradova svijeta, Bangkoku, a završili na prekrasnim plažama poluotoka Phuketa.  Glavni i najveći grad Tajlanda –Bangkok- urbana džungla sa izmiješanim mirisima, jedva prohodnim prometom, jeftinom uličnom hranom i burnim noćnim životom ostavio je snažne i upečatljive dojmove na sve nas. Iako je Tajland, kao turističko odredište, poznat po svojim živopisnim gradovima, izletima, hrani, odličnoj usluzi i vrhunskim hotelima kao i najljubaznijim ljudima na svijetu, njegovo najveće bogatstvo su – plaže.

Svoje putovanje nastavili smo prema Phuketu najvećem poluotoku u Tajlandu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Osim mnogobrojnih turista, na ulicama je u večernjim satima i mnogo Tajlanđana koji pozivaju u barove i restorane, teško da ćete prošetati ulicama Phuketa, a da vam netko ne ponudi izlet brodom, jahanje na slonovima ili izlete na mnogobrojne otoke.
Ono što nas je sigurno najviše dojmilo je hrana. Tajlandska hrana vrlo je ukusna, ali često prilično zaljućena i začinjena. Izbor jela stvarno je raznolik i bogat: od miješanog povrća s mesom do egzotičnog voća.
Nakon prekrasnog odmora na obalama Phuketa, vratili smo su Bangkok i prelazeći dnevno kilometre i uživali još nekoliko dana u bogatstvima ovog ludog grada. Definitivno destinacija koju treba obići, a mi ćemo se svakako vratiti!!!

I za kraj evo jedan naš video s tog putovanja:

Irma Pleša