Stari Grad na Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine


GLASANJE JE OTVORENO: STARI GRAD NA HVARU BORI SE ZA NAJBOLJU EUROPSKU DESTINACIJU 2017!

 

Trenutno traje glasanje za odabir najbolje europske destinacije za 2017. godinu. U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.

Ove godine, Stari Grad našao se u društvu nekih od najpoznatijih europskih gradova poput Pariza, San Sebastiana, Amsterdama, Praga i Atene.

Glasanje je otvoreno do 10. veljače. U tom periodu možete dati svoj glas i izabrati naš mali dalmatinski raj za najbolju europsku destinaciju za 2017 godinu!

Glasati se može na ovom linku te svaka IP adresa može glasati jednom u 7 dana.

ŠTO STARI GRAD ČINI POSEBNIM?

Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je u proteklih 2400 godina od svojeg osnutka razvio jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja.

Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda, čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima.

Povijesna i UNESCO baština

UNESCO je 2008. godine prepoznao kulturnu važnost stare gradske jezgre Starog Grada i Starogradskog polja koji su uvršteni na njegovu listu svjetske kulturne baštine.

U Starom Gradu nalaze se i ostali povijesni ostatci od velike važnosti – od Dominikanskog samostana sa  najstarijim natpisima pronađenim na tlu Hrvatske pisanim grčkim jezikom do Tvrdlja Petra Hektorovića koji na sebi nosi prvi hrvatski natpis u kamenu pisan latinicom te se, zbog svojih brojnih natpisa, smatra vrstom kamene knjige.

Turistička ponuda

Prekrasna, čista priroda, užitci modernog odmora i povijest grada isprepliću se u jedinstveno iskustvo. Sam starogradski zaljev broji više od 40 pješčanih, šljunčanih i stjenovitih prirodnih uvala i uvalica.  Ljubitelji aktivnog odmora pronaći će se u vožnji biciklističkim stazama na širem području Staroga Grada te u istraživanju ljepota jadranskog podmorja kroz ronilačke pothvate.