Ryanair otkazuje letove za Osijek!


Ryanair ukida liniju iz Osijeka za London piše osijek31.com

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić u telefonskom je razgovoru za portal osijek031.com potvrdio informaciju da niskotarifna aviokompanija Ryanair ukida liniju za Osijek.

Prema njegovim riječima, Zračna luka Osijek još nije dobila nikakvu službenu informaciju od strane Ryanaira što je ocijenio nekorektnim s njihove strane. Čim dobiju službenu informaciju, i ZLO će se oglasiti službenim priopćenjem.

Kao najvjerojatniji razlog za gašenje ove vrlo popularne linije Marinić navodi odbijanje ZLO-a da plaćaju subvencije Ryanairu u vidu plaćanja reklamiranja na njihovoj službenoj stranici, a što je Ryanair tražio od njih, unatoč činjenici da je linija Osijek-London bila gotovo uvijek puna.

Marinić podsjeća kako od proljeća kreću nove linije preko niskotarifnih aviokompanija WizzAir (za Basel) i EuroWings (za Stuttgart) koje nisu tražile subvencije poput Ryanaira. Marinić je zaključio kako su uvjeti koje je Ryanair postavio pred ZLO neprihvatljivi te je to razlog zašto se gasi linija Osijek-London.