Putovati agencijom ili individualno?


Putničke agencije koristimo kako bi nam organizirale cijelo naše putovanje, dajemo im svoje zahtjeve, platimo i ostalo prepuštamo njima, mi samo čekamo datum polaska na put. A zašto ne bi sve to sami isplanirali i organizirali? Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Kada putovat agencijom a kada individualno?

PUTOVANJA AGENCIJOM

Ukoliko svoj put rezervirate putem jedne od mnogobrojnih agencija, ne morate više brinuti o ničemu. Agencija će sve napraviti za vas. Ne morate brinuti kako ćete doći od aerodroma do hotela, što je zanimljivo u tome gradu i kako doći do toga. Ne znate ništa o gradu, ljudima, kulturi, povijesti, ne brinite, imate vodiča koji sve to zna i tamo je da odgovori na svako vaše pitanje. Ne pričate jezik zemlje koju posjećujete, ne brinite, vodič će sve rješiti umjesto vasNa vama je samo da uživate.

Angažiranje agencije, preporučamo za putovanja u muslimanske zemlje kao što su Tunis, Turska, Egipat, iz razloga što je jeftinije.

Posebno obratite pozornost na last minute ponude. To su ponude u zadnji tren, što znači da ćete morati na putovanje krenuti već idući tjedan ili možda već sutra ili prekosutra. Takve ponude su puno jeftinije, ali je i broj mjesta ograničen.

Za razliku od last minute ponuda postoje i tzv. first minute ponude koje rezervirate puno unaprijed. U first minute ponudama uvijek možete naći npr. jeftina skijanja ili krstarenja ali morate rezervirati dva-tri mjeseca unaprijed. Kod ovakvih ponuda preporuka je uplata osiguranja od otkazivanja putovanja, jer nikad ne znate što se u ta tri mjeseca može dogoditi, a jednom kad potpišete ugovor, putovanje morate platiti bez obzira da li idete ili ne.

Stoga, uđite u prvu putničku agenciju, pogledajte što nude, uplatite i sretan vam put!!

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

Za razliku od agencija, indivudalna putovanja su avanturističkog duha. Kada sami organizirate putovanje prepušteni ste sam sebi. Prvo ćete morati naći smještaj i prijevoz do destinacije, što danas uz pomoć Interneta i nije takav problem. Nije vam potreban vodič, jer prije putovanja morate istražit gdje to zapravo putujete i na taj način saznate hrpu stvari o toj destinaciji, a tamo ćete se vrlo lako snaći uz pomoć karata, putokaza ili pametnih telefona (GPS).

Najbolji dio individualnog putovanja je što posjećujete ono što vas zanima, a ne što je u programu agencije i tamo se zadržite koliko vi želite a ne koliko vam netko odredi i naravno, jeftinije je.

Pitate se kako sve to napraviti? Kako rezervirati avionsku kartu, hotel? Kako se tamo snaći? Što posjetiti? O tome ćemo u nekom od slijedećih članaka!

Da li putovati agencijom ili individualno, ovisi samo o vama, da li više volite otići na putovanje bez briga i obaveza ili ste avanturist i želite putovati onako kako si vi zamislite.

Kakva vi putovanja više volite – agencijom ili individualna? Jeste li imali loših iskustava sa nekom od agencija ili možda kada ste sami putovali?