Putopisno predavanje i izložba fotografija – Afrika by Putoholičari


Putopisno predavanje i izložba fotografija održati će se danas u srijedu 22. ožujka 2017. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici grada Preloga. Ulaz je slobodan.

Danas smo u Prelogu u sklopu projekta Putopisna svaštara srijedom kojeg su pokrenuli Preloška Knjižnica i čitaonica i Muzej Croata insulanus Grada Preloga s ciljem da na nov način predstave putovanja zemljom i svijetom.

Za početak ćemo krenuti na sam jug Afrike do Južnofafričke repbulike u grad Cape Town za koji kažu da je jedan od najopasnijih gradova na svijetu. Vožnja kroz Namibiju, od najstarije pustinje svijeta do obale kostura gdje se pustinja sudara s oceanom, preko jednog od najvećih nacionalnih parkova Etosha gdje ćemo vidjeti slonove, žirafe, lavove, geparde… Zatim ćemo skoknut u Bocvanu i saznati zašto smo završili na policiji, posjetiti Chobe sa preko 50 000 slonova, pješke proći granicu sa Zambijom kako bi posjetili Viktorijine slapove i isprobati jedan od najtežih raftinga na svijetu po rijeci Zambezi koja je puna krokodila 🙂