Prijavi se na radionicu “Let’s Cook Thai in Croatia”


Svake godine Tajland ugosti više od 7.000 turista iz Hrvatske koji se vraćaju s lijepim uspomenama na povijesne znamenitosti, prirodne ljepote, egzotičnu kulturu i naravno nezaboravnu tajlandsku kuhinju. Iako je jedini način za doživjeti ova divna iskustava posjeta samom Tajlandu, postoji jedan izuzetak: tajlandska hrana.

CNN je ocijenio Bangkok kao grad s najboljom ponudom ulične hrane na svijetu, a mnoga tajlandska jela je uvrstio među najbolja svjetska jela, s Massaman curry-em na samom vrhu popisa.

Kao veliki proizvođač hrane, Tajland izvozi proizvode i začine, koje su sastavnica tajlandskih okusa, na tržištima diljem svijeta. Međutim, unatoč dostupnosti sastojaka, potražnja za tajlandskom gastronomijom u Hrvatskoj nije ispunjena zbog ograničenog broja restorana koji nude tajlandsku kuhinju.

Vezano za to, Veleposlanstvo Kraljevine Tajland pozvalo je renomiranu kuharicu gđu. Siriwan Siridej da održi radionicu kuhanja u okviru projekta Let’s Cook Thai in Croatia, u trajanju od 28. do 29. rujna 2018. godine. Radionica će biti podijeljena u dvije skupine; jednu namijenjenu kuharima, a drugu zainteresiranim laicima.

Veleposlanstvo Kraljevine Tajland vjeruje da će radionica s poznatom tajlandskom kuharicom svakako pomoći u širenju gastronomske scene u Hrvatskoj te promicanju boljeg razumijevanja tajlandske kulture.

Besplatne Radionice 

28. rujna 2018. /
09.30-16.30
Profesionalci

20 profesionalnih kuhara

29. rujna 2018. /
09.30-16.30
Amateri

20 amaterskih kuhara

Kako se prijaviti na radionicu?

Rok prijave do 20. rujna 2018.

Ako želite sudjelovati na radionici, pošaljite svoj obrazac za registraciju Veleposlanstvu Kraljevine Tajland na e-mail:

E-mail: thaiembassybudapest@gmail.com.

 

Kako osvojiti putovanje na Tajland?

Rok za registraciju do 20. rujna 2018.

Da biste sudjelovali u izvlačenju nagradnog putovanja na Tajland morate:
  1. Napravite kratki video na temu “Zašto sam oduševljen tajlandskom kuhinjom?” na engleskom ili hrvatskom jeziku.
  2. Prenesite svoj videozapis na YouTube ili napravite javni post na Facebooku s hashtagom
    #LetsCookThaiCroatia
  3. Pošaljite link na e-mail:
    thaiembassybudapest@gmail.com

Mjesto događanja

Aspira – Studij Gastronomije
Heinzelova ul. 62, 10000, Zagreb,
Hrvatska

Knjiga recepata Tajlandske kuhinje za inspiraciju – Preuzmi –> OVDJE