Otvoren prvi hrvatski glamping resort s kućicama na drvetu


Grabovac, pitoreskno mjesto nadomak Plitvičkih jezera, ovo ljeto postalo je bogatije za potpuno novi koncept odmora – glamping, koji se nalazi u sklopu Plitvice Holiday resorta. S pet kućica na drvetu, koja su potpuna novost na hrvatskom tržištu, te devet manjih kućica za odmor s umjetnim jezerom pogodnim za kupanje u ljetnim mjesecima, ovaj kamp pretvara se u prvoklasnu lokaciju za luksuzan odmor cijele godine.

Smještene visoko u krošnjama borova, ove luksuzne kućice jedinstvenog dizajna savršene su za odmak od užurbanosti i vreve svakodnevnog života i pružaju savršenu priliku za ponovno povezivanje s prirodom. Njihov elegantan interijer dizajniran je za udobnost i opuštanje, a zbog svoje opremljenosti svakom će gostu pružiti osjećaj ugodnosti i luksuza.

Pet posebno opremljenih kućica na drvetu protežu se na tri razine, s dvije kupaonice, dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom i kuhinjom, te omogućuju udoban i luksuzan smještaj za četiri osobe. S druge strane, na samom jezeru smjestilo se devet manjih kućica s bračnim krevetima te kupaonicom. Privatnost je zajamčena okolnim drvećem, koje također nudi ugodnu hladovinu u vrućim danima, a svakako je zanimljiva činjenica da su zbog dobre izolacije i centralnog grijanja na raspolaganju tokom cijele godine. U izradi ovih kućica i kompletne zone sudjelovali su izvođači iz Hrvatske pa možemo reći da su one u potpunosti hrvatski proizvod.

Idejni koncept ovog glamping izdanja potpisuje zagrebački Abstracto studio koji je zaslužan za kompletno uređenje kampa, oblikovanje eksterijera i interijera kućica i njihovog okoliša s jezerom.  „Pred nas je stavljen veliki izazov pri samoj izradi koncepta zbog želje investitora da projekt bude nešto do tada neviđeno na našim prostorima i šire. No, dugogodišnje iskustvo i povjerenje investitora i voditelja kampa Grabovac, s kojima smo i ranije uspješno surađivali, olakšalo nam je izradu ovog projekta i sad, s odmakom, možemo sa sigurnošću reći da smo tu želju ostvarili, istaknuo je Ivan Plemenčić, voditelj arhitektonskog tima.

Valja napomenuti kako ni gastronomska ponuda nije zaobišla ovo moderno izdanje glamuroznog kampiranja kako se naziva ovaj new age koncept, pa se tako na ulazu u kamp nalazi i à la carte restoran u kojem se poslužuju jela tradicionalne hrvatske kuhinje, od kojih posebno valja naglasiti i specijalitete iz Like poput domaće janjetine. Svi posjetitelji kampa mogu uživati u obrocima u blagovaonici ili na prostranoj terasi, a nije isključeno ni da se s doručkom vrate na svoju terasu te tako uživaju u pogledu na prirodu.

Svi zainteresirani više detalja o ovom smještaju mogu naći na službenoj web stranici: Plitvice holiday resort

Galerija – Foto by Sanja Jagatić: