Najluđe, najnepromišljenije, najneplaniranije i najbolje putovanje života…


Jeste li ikad krenuli na put bez ikakvog razmišljanja? Ostavili sve i jednostavno krenuli? 

 

Onaj osjećaj kad netko u društvu predloži idemo posjetiti ono mjesto, a u tebi zaiskri onaj putoholičarski duh i kažeš idemo. Bez prevelikog razmišljanja, bez kompliciranja, bez nekog prevelikog pakiranja, jednostavno pokret i odlazak na put što je prije moguće. Sada iz ovih stopa, za dan ili za prvi slobodan vikend ali vrijeme je da se krene. Koliko puta vam se dogodilo takvo sasvim spontano putovanje i kakvi doživljaji su iz toga proizašli? Na koja nepoznata mjesta ste otišli i da li još i danas ponekad sjednete sa starim društvom i priča potekne u smjeru sjećaš li se kad smo ono neplanirano otišli?

Moje najnepromišljenije, najneplaniranije i najbolje putovanje života? Dogodilo se to kada sam odlučila da se prijavim za program Working Holiday in Canada. Gdje sam u roku od dva mjeseca dala otkaz na stalnom poslu i otišla u nepoznato s koferom u ruci i jednosmjernom kartom, u grad koji nikad nisam vidjela, gdje nikog nisam poznavala. No kako to biva u životu, sreća prati hrabre i meni se dogodilo da je to bila jedna od najboljih godina u mom životu. Upznala sam različite ljude iz drugih zemalja, stekla nova iskustva, provela godinu dana u prekrasnom gradu Toronto. Osjetila poznatu kandsku zimu, vidjela kanadski divlji svijet u gradskoj vrevi i dobila jedno predivno sjećanje za cijeli život.

Danas moj život ide dalje normalnim putem, s više razmišljanja i da se danas nađem u istoj situaciji vjerojatno ne bi toliko riskirala. Ali uvijek se nađe taj trenutak u životu kada čovjek ne razmišlja nego samo uradi i danas je moj život puniji zbog toga.

Dakle, imate li vi to jedno posebno putovanje svog života? Ako da podijelite s nama.

M.M.