NAJAVA: Stipe Božić i Vedran Mlikota: Putuj i čini dobro – Himalaja!


Jarunska ulica 2, Zagreb, Predavanje je organizirano u dvorani Kino Forum-a Studentskog centra Stjepan Radić – 18.12.2017 u 17:30h

Putopisno predavanje Stipe Božića i Vedrana Mlikote o usponu na Himalaju i Mt.Meru.  Može li se čovjek pripremiti za Himalaju? Koji su najveći izazovi? Koliko kilograma je uspon istopio? I je li se pronašlo mjesta za pršut i pancetu? Dođite i poslušajte fascinantnu priču o uspjehu ekspedicije .

Putuj i čini dobro naziv je ciklusa humanitarnih, putopisnih predavanja koje godinama organizira Udruga Kolajna ljubavi. Predavanje je organizirano u dvorani Kino Forum-a Studentskog centra Stjepan Radić u suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. 

Ekspedicija “Vlaji na Himlaji” imala je i humanitarnu notu gdje su se prikupljala sredstva za pomoć obitelji šerpe Stipe Božića. Šerpa je stradao donoseći čaj Stipi Božiću neposredno nakon njihovog zajedničkog osvajanja Mont Everesta, a penjačkim pothvatom se pomagalo njegovoj obitelji.

Kako je to rekao Mlikota nakon uspona “Vraćamo se uskoro u svoj Zagvozd kao bolji ljudi jer Himalaja čini ljude boljima”

Ulaz je besplatan, a sve donacije idu za potrebe siročadi u sirotištu sv. Ante u Tanzaniji.

Facebook Event