NAJAVA: Šri Lanka i Maldivi – divljina i luksuz Azije


PUTOPISNO PREDAVANJE – STA putovanja, Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb, srijeda 19.09.2018. u 18 sati  – Ulaz besplatan

Šri Lanka je s razlogom jedna od najpopularnijih destinacija zadnjih nekoliko godina. Dovoljno je velika da bi bila raznolika, ali i dovoljno mala da se može relativno lako cijela obići. U jednom trenutku odlučili smo da želimo u sklopu ovog putovanja posjetiti i Maldive koji su tako blizu.
Kroz 8 dana prošli smo 1100 km Šri Lanke i posjetili: grad Kandy (budističko središte i drugi najveći grad), Dambullu (hramovi u špiljama, neki od 1. st. pr. Kr.), Sigiriyu (Lavlja stijena), Polonnaruwu (drevni grad), Arugam bay (surfersko središte), Udawalawe nacionalni park i Nuwaru Eliyu (plantaže čaja). Osnovni razlog zašto sam željela posjetiti Šri Lanku bio je surfanje na valovima s obzirom da je to jedna od top surferskih destinacija. Cijelo putovanje začinio je zanimljiv vozač, porijeklom talijanski Rom koji nije znao ni riječ engleskog, a bili smo mu i prvi putnici.

Ako vas zanima kako samostalno organizirati putovanje, a nemate nekoliko tjedana na raspolaganju, želite čuti savjete iz prve ruke, dvoumite se da li da odete i na Maldive poslušajte predavanje i probudite Indianu Jonesa u sebi.

Asja Zaninović Horbec