NAJAVA: Putopisno predavanje – Put u Guatemalu


Predavanje će se održati sutra u utorak, 26. travnja 2016., u 18.00 sati u Zagrebu u  prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5.

Foto:James Leocadi , National Geographic

Na proputovanju po Srednjoj Americi, nakon Meksika i istraživanja arheoloških nalazišta Maja na Yucatanu, zaputili smo se u Guatemalu gdje smo posjetili šarolike indijanske tržnice i gradiće sa zanimljivom kolonijalnom arhitekturom, odmarali se na obalama jezera Atitlan sa pogledom na fascinantni vulkan, da bi potom napravili izlete u El Salvador i Honduras te smo se ponovno vratili u Guatemalu i otputovali na obalu Karipskog mora, upoznajući običaje potomaka robova iz Afrike, a na kraju smo posjetili Tikal – jedno od najljepših majanskih arheoloških nalazišta koje je smješteno u srcu džungle, te se preko Belizea vratili u Mexico…

Predavač: DARJAN BIŽUPIĆ

VIŠE O PREDAVAČU: Zaljubljenik u putovanja po cijelom svijetu ali i po Hrvatskoj. Do sada turistički putovao u više od 130 zemalja svijeta uključujući sve zemlje španjolskog govornog područja. Pored velikog broja raznih suvenira koje donosi sa putovanja, ponosi se svojom kolekcijom od preko 200 tradicionalnih šešira iz svih posjećenih zemalja.