NAJAVA: Putopisna tribina Slavena Jerkunice – New York


Gradska knjiznica Marka Marulica –  Split vas poziva na putopisno predavanje 25.5.2017 u 18:00h. Tema predavanja – Putovanje u New York s djecom

Sigurno ste se bezbroj puta zapitali dok bi gledali ponude raznih avio prijevoznika i touroperatora, kako bi bilo lijepo skupit sve u kufer i “zapalit ” na neku privlačnu destinaciju koju čitav život sanjate posjetiti.
Međutim, tu su djeca, i to malena djeca. Odmah u glavi vam se iz nekog razloga pali alarm, ručna kočnica koja vam signalizira “stop – kako ćeš s djecom na dalek put?”. Pa šta će reći punica, kako će reagirat pedijatar, a teta u vrtiću? Hoće li vas društvo prijaviti Centru za socijalnu skrb jer dijete izlažete riziku, naporu i stresu u toj osjetljivoj dobi? Kliknete na “shut down” i ponuda za vašu destinaciju nestane, a vi se vratite u svakodnevnu monotonu kolotečinu koja vas je skoro pa ugušila.
Ali to je samo vaš izbor! To ne mora biti tako! Mi Hrvati nemamo kulturu putovanja, valjda je to tako generacijski naslijeđeno iz nekih prijašnjih vremena gdje je postojao Jugo 45 i radnička odmarališta pa ljudi nisu imali potrebe putovati i otkrivati svijet. Danas je drugačije, danas su samo barijere u vašim glavama! Obitelji iz čitavog svijeta putuju s tek rođenom djecom u najudaljenij krajeve svijeta, penju se na vrhove planina, rone po koraljnom grebenu daleke Australije.

Vodimo vas na daleko putovanje s mladom splitskom obitelji u glavni grad svijeta – New York!
Pridružite nam se u zanimljivom audio-vizualnom putovanju Slavena Jerkunice koji će nam ispričati kako je putovati s bebom u kolicima, pelenama u ruci i prijenosnom tutom na leđima