NAJAVA: Jailhouse 2017 festival Lepoglava – Putopisno predavanje: Afrika by Putoholičari


Subota 12.08.2017. u čitaonici Gradske knjižnice u 15:00h održat ćemo putopisno predavanje na temu Afrika (Južnoafrička Republika, Namibija, Bocvana i Zambija) 

U subotu u sklopu festivala Jailhouse 2017. održat ćemo putopisno predavanje na temu Afrika.

Festival počinje 10.8. i kroz 6 dana i gotovo 24 aktivnosti te svakodnevni program, mladi sa šireg područja imat će mogućnost zadovoljiti svoje aspiracije, sudjelujući u bogatom programu, odnosno u ponudi niza kulturnih, zabavnih, edukativnih te sportskih događanja. Više o festivalu –> OVDJE

Za početak ćemo krenuti na sam jug Afrike do Južnoafričke republike u grad Cape Town za koji kažu da je jedan od najopasnijh gradova na svijetu.
Vožnja kroz Namibiju, od najstarije pustinje svijeta do obale gdje se pustinja sudara s oceanom, vožnja obalom kostura do jednog od najvećih nacionalnih parkova Etosha gdje ćemo vidjeti slonove, žirafe, lavove, geparde.

Zatim ćemo skoknut u Bocvanu gdje ćete saznati zašto smo završili na policiji, a kasnije skoro i u zatvoru, posjetili smo deltu Okavango koja je jedna od najvećih na svijetu, a nalazi se u unutrašnjosti kontinenta, nacionalni park Chobe sa preko 50 000 slonova, pješke proći granicu sa Zambijom kako bi posjetili Viktorijine slapove i provozali se rijekom Zambezi na jednom od najboljih raftinga na svijetu.