Na poznatoj plaži na Karibima poginula turistikinja


Upozorenja na turističkim atrakcijama nisu postavljena zato da se osjećate ponosnim što ih kršite i što vam daje priliku da imate odličnu fotografiju za pohvaliti se na društvenim mrežama. 57 godišnjakinja je nažalost izgubila život jer se oglušila na upozorenje.

Na poznatoj turističkoj plaži Maho na otoku St. Maarten, jedna od popularnih atrakcija je sljetanje aviona, koji prelijeću samo nekoliko metara iznad kupača. No također na plaži postoji jasno upozorenje za turiste da se ne približavaju pisti, jer mlaz aviona može uzrokovati velike ozljede, te čak prouzročiti smrt. Unatoč upozorenju turisti redovito snimaju kako ih otpuhuje mlaz aviona i stavljaju na društvene mreže, te je to postalo jedini razlog za neke turiste zašto posjećuju taj otok.

 

Mnogi turisti dođu do same ograde kako bi se primili i čekali da ih mlaz odnese, te čak postoji i naziv za to “fence surfing”. Iako do sada nije bilo smrtnih slučajeva, nažalost neizbježno se dogodilo. Pretpostavlja se da je turistkinja udarila u beton koji se nalazi neposredno iza ograde.

Evo kako to opasno može biti…

Pojedine turističke atrakcije nije loše zaobići pogotovo ako su uz to i zabranjene, jer postoji razlog za to. Čuvajte glavu za iduće putovanje, a ne za posljednje putovanje.

M.M.