Khao Sok – orkestar flore i faune


Bog ili netko tak kad je stvarao ovaj svijet, koristio je dvojno knjigovodstvo i zadržao bilancu u nuli.

Napisao:Marko Mrkić – blog.putnik.tk

S jedne strane jebiga imaš Ploče i Detroit. Dok je s druge strane taj netko izlio gro čarolije ljepote na nekakav nacionalni park u Tajlandu.

Khao Sok, 3 sata sjeverno od Phuketa je mjesto gdje želiš provesti vrijeme.. Barem 2-3 dana. Kao i svugdje, i ovdje je bilanca u nuli. Poštuje se hijerarhija i vladu čini koalicija tigra, slona i medvjeda. Oni drže igru i određuju ko, koga, kad i kako.

Jučer smo odradili noćni trekking – sa svjetiljkama i lokalnim vodičem proveli smo 2 i pol sata duboko u džungli. Meditativno, jezivo i pomalo psihodelično iskustvo gdje u jednom trenutku sjednete na klupu, izgasite sve lampe i u potpunom mraku kreće koncert. Lemuri i giboni na perkusijama, cvrčci i žabe su tu za trombon i rog, a tapiri i vjeverice na klarinetu i flauti. Obližnji potok sa svojim slapovima poput metronoma drži taj kaos opet u bilanci a vladajući tigar, medvjed i slon sjede u loži i ne dopuštaju nikome da se opusti.

Danas smo pak proveli veći dio dana u brodiću. Osam sati smo bili glavni protagonisti filma na Cheow Lan jezeru u sklopu istog parka. Vapneni klifovi veličine ogromne izlaze iz tog umjetnog jezera posvuda. To je toliko nerealno lijepo da mi prođe 36 triceratopsa i 12 stegosaurusa ispred nosa reko bi – ‘Aha fora, ajd sad odjebite. Zaklanjate mi pogled’.

Cijena za smještaj, 2 dana aktivnosti i 4 obroka – 500 kuna.

Vrijedi li? Vrijedi i hiljadu.

Ljubim