Emirates olakšava slovenskim putnicima da dođu do Dubaija


Putnici Emiratesa sada mogu nesmetano putovati iz Ljubljane zahvaljujući novom partnerstvu s prijevoznikom GoOpti

Putnici iz Slovenije sada mogu lakše stići do Zagreba kako bi putovali aviokompanijom Emirates do Dubaija zahvaljujući novom partnerstvu s prijevoznikom GoOpti. Nova, praktična autobusna linija sada će prometovati iz Ljubljane od kuda će prevoziti putnike do Zračne luke Franjo Tuđman kako bi putovali letovima Emiratesa.  Putovanje od Ljubljane do Zagreba trajat će otprilike dva sata.

Putnici mogu birati između dvije postaje u Ljubljani. GoOpti se najprije zaustavlja u 10 sati ispred zgrade zračne luke u Ljubljani (LJU), a zatim u 10:30 na Ljubljanskom kolodvoru (LJR) na raskrižju Miklošičeve ceste i Trga Osvobodilne Fronte. Putnici stižu u zagrebačku zračnu luku do 12:30 sati, na vrijeme za prijavu na let Emiratesa u 14:40.

Rezervacija prijevoza vrlo je jednostavna. Tijekom rezervacije leta na stranici emirates.com ili kod svog lokalnog turističkog agenta, putnik odmah odabire postaju na kojoj se želi ukrcati u autobus. Na dan putovanja, za korištenje usluge autobusnog prijevoza nije se potrebno unaprijed prijaviti ili pokazati avionsku kartu, već samo predočiti važeću putovnicu. Nova usluga prijevoza može se koristiti samo uz rezervaciju leta aviokompanijom Emirates. Zbog sigurnosnih razloga putnici ne mogu predati svoju prtljagu na autobusnim postajama u Ljubljani za cijeli put, već to treba učiniti kao i obično pri dolasku u Zračnu luku Franjo Tuđman.

Pri povratku, putnici koji dolaze natrag u Zračnu luku Franjo Tuđman najprije prolaze kroz carinu i graničnu službu, a potom, nakon što su preuzeli svoju prtljagu, spuštaju se u prizemlje na autobusnu stanicu na kojoj ih čeka GoOpti. Ponovno, putnici moraju predočiti samo važeću putovnicu kako bi mogli koristiti uslugu – nije potrebno prijaviti se na dan putovanja ili pokazati avionsku kartu za putovanje autobusom.

Redovni let između Zagreba i Dubaija koji je u prometu od lipnja ove godine omogućava putnicima iz Zagreba putovanje na više od 150 svjetskih destinacija u globalnoj mreži Emiratesa. Destinacije poput Šangaja, Pekinga, Bangkoka i Kuala Lumpura ili Sydneyja i Melbournea sad su udaljene tek jedan let i jedno zaustavljanje u Emiratesovom svjetskom čvorištu u Dubaiju.

Iz Zagreba prometuje Emiratesov Boeing 777-300ER s konfiguracijom od tri klase, koji nudi osam privatnih apartmana u prvoj klasi s kliznim vratima koja osiguravaju potpunu privatnost, osobni mini-bar i potpuno prilagodljiva sjedala. Poslovna klasa nudi 42 ležajna sjedala dok ekonomska može ugostiti čak 310 putnika.