Danas kroz cijeli dan putopisne emisije i filmovi


Danas (27.6) kroz cijeli dan se nude putopisni filmovi i emisije

HRT3 – 15:25h

Čigrom oko svijeta: Vrata Atlantika

Hrvatska čigra i Mladen Šutej jedre svjetskim morima. U prvih pet epizoda dokumentarne serije “Čigrom oko svijeta” pratimo plovidbu od Biograda, preko Sredozemlja, Gibraltara, Portugala, Teneriffea, Atlantskog oceana, Kariba, Panamskog kanala i Galapagosa. Uz pomoć dobroga vjetra, požrtvovnih posada i iskusnih skipera, Hrvatska čigra doplovila je do nekih od najzanimljivijih dijelova svijeta. Osim jedrilice izgrađene u brodogradilištu u Kraljevici, vidjet ćemo i Gibraltar i luku Tanger u Maroku. Vidjet ćemo što znači plovidba preko oceana, kada 25 dana nema ničeg drugog osim vjetra, sunca i beskraja pučine. Nakon kratkog boravka na Karibima, Čigra je prošla kroz graditeljsko čudo – Panamski kanal, a vidjet ćemo i dva lica grada Paname te doživjeti boravak na jednom od najzanimljivijih prirodnih fenomena – otočju Galapagos. 
U prvoj epizodi “Vrata Atlantika” Hrvatska čigra napustila je Biograd, prejedrila Sredozemlje i vodi nas u Gibraltar, Tanger u Maroku te luku Cadiz koja je bila glavno španjolsko polazište za osvajačke pohode u Ameriku. U Villamouri, mondenom portugalskom ljetovalištu na Costi Algarve, Čigraši su se družili s budućim pobjednikom non-stop regate “The Race”, a vidjet ćemo i jedan od najljepših portugalskih gradova Cascais, u predgrađu Lisabona.

HRT3 – 17:15h

Zemlje – ljudi – pustolovine: Čarobni vlak – Vlakom kroz Škotsko visočje

Među ljubiteljima željeznice Linija zapadnog Visočja smatra se jednom od najljepših željezničkih linija na svijetu. Zato nije slučajno da su se prizori s Hogwartskim ekspresom iz uspješnica o Harryju Potteru snimali ovdje. Više puta na dan vlak povezuje mjesta ove rijetko naseljene regije, a katkad je i jedina mogućnost da se dospije do udaljenijih dijelova.
S kolodvora Queen Street u Glasgowu pruga se provlači kroz sjeverozapad Škotskog visočja sve do mora prolazeći kroz izniman krajolik: vrištine spektakularnih boja, gola brda, tamnoplava jezera i rascijepljenu obalu. Sve dok vlak napokon ne dospije do malog obalnog mjesta Mallaig. Dizelski vlak nekoliko puta na dan povezuje mjesta ove rijetko naseljene regije.

HRT2 – 21:00h

Pisma Juliji (Letters to Juliet 2010)

Mlada Amerikanka Sophie dolazi u Veronu, grad u kojem je rođena Julija – slavni lik iz još slavnijeg djela ‘Romeo i Julia’. Sophie se uskoro pridružuje grupi dobrovoljaca koji odlučuju odgovoriti na pisma Juliji u kojima traže ljubavne savjete. Sophiejin odgovor na pismo iz davne 1951. godine inspirira njegovu autoricu da nakon toliko godina doputuje u Italiju u potrazi za davno izgubljenom ljubavi. Taj će dolazak pokrenuti niz nevjerojatnih događaja u kojima će svatko od likova upoznati pravo značenje riječi ljubav i doživjeti trenutke o kojima nikad nisu sanjali.

Lista putoholičarskih filmova –> OVDJE