Česi krenuli na odmor u Nicu, a završili u Nišu


Četveročlana skupina mladih čeških turista htjela je vidjeti francusku rivijeru, no završili su u Nišu jer je organizator putovanja mislio da je riječ o Nici – piše 24 sata hr.

Rijedak incident dogodio se u ponedjeljak kada je četveročlana skupina čeških turista, koja je htjela vidjeti francusku rivijeru, slučajno sletjela u srpski grad Niš, javljaju češki mediji. Spletom okolnosti, organizator putovanja je prilikom rezervacija zrakoplovnih karata kao mjesto odredišta, zamijenio francusku Nicu sa Nišem u Srbiji. Česi su pogrešku shvatili tek nakon slijetanja.

– Oprostite, zar mi nismo u Francuskoj? – upitali su zbunjeni Česi osoblje aviona nakon slijetanja.

Inače, low cost avioprijevoznik Ryanair je početkom ove godine uveo letove iz Bratislave prema Nišu, ali ne i prema francuskoj Nici. Organizator putovanja očito tu malenkost nije shvatio. Prema izjavama avionske posade, mladi Česi su nakon izlaska iz aviona počeli zbunjeno gledati oko sebe.

– Bilo im je neobično hladno i tek tada su počeli sumnjati da nešto nije u redu – kazala je jedna stjuardesa. 

Tek tada su shvatili da su umjesto u Francuskoj zapravo u Srbiji.  Požalili su se kako su u Nici već rezervirali i smještaj i ren-a-car. No, to nisu bile sve loše vijesti. Naime, doznali su kako je prvog povratnog leta za Bratislavu nema prije petka.