Baka Lena (90) putuje svijetom i živi punim plućima


Baba Lena iz mjesta Krasnojarsk u Sibiru pravi je dokaz da su godine samo broj i da su brojne prepreke starije dobi samo stvar stava i hrabrosti.

Naime, ova 90-godišnjakinja odlučila je jesen svoga života provesti dišući punim plućima i putujući svijetom, a sve svoje avanture objavljuje na Instagram profilu koji danas broji više od 77 tisuća pratitelja.

Ova ruska bakica sijede kose i slabog vida provodi dane vozeći se na motoru Vijetnamom, jašući deve, degustirajući egzotičnu kuhinju i pijuckajući koktele. Tijekom 1970-ih gospođa Lena posjetila je Prag, Poljsku i istočnu Njemačku, ali je potom prestala putovati u inozemstvo zbog manjka vremena ili novca.

No, u dobi od 83 godine odlučila je ponovno početi putovati i od tada nije stala. Do sada je posjetila Tursku, Češku Republiku, Njemačku, Vijetnam i Izrael, a postala je prava internetska senzacija nakon što je u Vijetnamu upoznala Ekaterinu Papinu, još jednu rusku putnicu čija je objava o ovoj inspirativnoj baki na Facebooku postala viralna s više od 14 tisuća podjela. Danas ova babuška dokumentira svoja putovanja pri čemu joj s tehnologijom pomaže unuk.

Većinom putuje sama i nema problema s upoznavanjem novih ljudi jer sve zanima kako u svojoj zreloj dobi uspijeva putovati. Tako odmah dobije i najbolje preporuke što posjetiti, gdje dobro pojesti i kako doista uživati u mjestima koje posjećuje. Svoje avanture financira od mirovine, a usto uzgaja i prodaje cvijeće te šiva kako bi podebljala svoj budžet za putovanja. Bacite oko na njen profil @babushka_1927 za dozu inspiracije i počnite planirati svoje iduće putovanje!

Izvor: Jutarnji.hr