Avion Croatia Airlinesa kasnio jer u zračnoj luci Franjo Tuđman nije imao tko ukrcati prtljagu


Opet problemi u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Avion za Dubrovnik je kasnio 40 minuta jer, kako je objasnio pilot putnicima, nema dovoljno zemaljskog osoblja. javlja N1

Zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU 662 za Dubrovnik trebao je poletjeti u 14:00 sati, ali to se dogodilo tek u 14:39.

Javio nam se jedan od putnika koji kaže da je pilot objasnio zašto je došlo do kašnjena leta.

“Zbog manjka zemaljskog osoblja na aerodromu Zagreb ne možemo još poletjeti jer vaša prtljaga nije ukrcana i nema je tko ukrcati”, obratio se pilot putnicima.

Podsjetimo, sredinom lipnja također je bilo problema u zagrebačkoj zračnoj luci. Tada avion koji je letio iz Zagreba u Dubrovnik nije mogao sletjeti zbog bure. Umjesto da je se vratio u Zagreb, zrakoplov je morao letjeti u Rim jer najveća zračna luka u zemlji nije imala dovoljno ljudi koji bi u noćnim satima dočekali avion.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela zbog tog propusta je provela istragu, a nakon koje je MZLZ-u izrečena kazna.

Agencija je Međunarodnoj zračnoj luci i odgovornoj osobi izdala prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna u iznosu od 50 tisuća kuna. Na to odluku u MZLZ-u su se mogli žaliti.