Aktivan odmor – ove godine u Njemačkoj…


Ležati na plaži 3 tjedna i pri tom ništa ne raditi već dugo nije u trendu. Današnji se turisti sve manje odlučuju na dugotrajne boravke na jednom mjestu te pokušavaju vidjeti i istražiti što je više moguće tijekom svog (prekratkog) godišnjeg odmora.

 

Ukoliko imaju još i sportskog duha ili potrebe za kretanjem, odnosno aktivnijim odmorom, možda imamo par prijedloga za vas… Istražili smo ponudu Njemačke te ćemo vam u idućih par rečenica pokušati dočarati neke ljepote Njemačke i ponudi aktivnog turizma.

Tiringija (njemački Thüringen) savezna  je država u središnjem dijelu Njemačke koja istinskim istraživačima nudi pregršt mjesta u svom netaknutom krajoliku, kao i tajnovita mjesta u gradovima koji štošta skrivaju, ali i nude.

Aktivnim “odmorašima” svakako preporučujemo najstariju i najpoznatiju pješačku stazu Rennsteig – dugu gotovo 170 kilometara. Staza se proteže uzduž grebena Tirinške šume, a idealna ja za hodanje, bicikliranje ili čak skijaško trčanje – naravno u zimskom periodu. Tijekom godine se na stazi održava čitav niz utrka a detaljnije informacije potražite na LINKU.    

Za ljubitelje povijesti, arhitekture ili umjetnosti nezaobilazna destinacija je glavni grad Tiringije Erfurt. Simboli Erfurta su  Katedrala sv. Marije i Crkva sv. Severa te Krämerbrücke – Most Krämer, sagrađen 1325.godine. Most preko rijeke Gere ujedno je i najdulji u Europi, a na njemu se nalaze 32 kuće i dvije crkve. U kućama se danas nalaze umjetnički ateljei i trgovine sa nakitom. Most je omiljena atrakcija za sve posjetitelje Erfurta.

 Rennsteig foto map

Stari augustinski samostan – Augustinerkloster, poznat je po tome jer je Martin Luther tamo studirao nekoliko godina.

Svakako vam želimo skrenuti pažnju i na Leipzig, najveći grad njemačke pokrajine Saksonije. Grad je poznat po svojoj tradiciji i kulturi, a najviše po radu i djelovanju Bacha i Mendelsohna.

Neke od gradskih znamenitosti koje morate posjetiti su Crkva Sv. Tome, u kojoj je Bach radio i djelovao kao kantor. Stara i Nova gradska vijećnica, spomenik u čast Bitke nacija (Völkerschlachtdenkmal); jedan od najvećih ratnih spomenikau Europi, kao sjećanje na pobjedu nad Napoleonom.

Međunarodni sajam u Leipzigu  ima svoje korijene još od srednjeg vijeka, a danas se ubraja među sajmove s jednom od najdužih tradicija a ima i najveću ostakljenu dvoranu na svijetu.

Leipzig je isto tako poznat po svojim pasažima i haustorima.  

Od dodatnih aktivnosti koje Leipzig nudi, izdvajamo vodene puteve oko grada poput Leipziger Neuseenlanda kojeg možete otkriti iz čamca na osam različitih ruta ukupno dugih 200 kilometara, ili posjetiti zoološki vrt u Leipzigu koji se ubraja u ZOO vrtove s najviše životinjskih vrsta u svijetu. Jedna od najtraktivnijih ponuda zoološkog vrta je tropski svijet Gondwanaland, odnosno prirodna tropska šuma s više od 24 000 tropskih biljaka i oko 300 egzotičnih životinja.

U kojem god odlučili smjeru krenuti, ponuda aktivnog odmora imate zaista na pretek… na vama je odluka o destinaciji.

 Thuringer Tourismus

Naslovna:DZT, Andreas Strauß