Air Canada avion skoro sletio na pistu gdje su čekali avioni za polijetanje


Kažu da je avion jedan od najsigurnijih sredstava za putovanje, no u slučaju da se dogodi, posljedice su vrlo vjerojatno smrtonosne. Jeste li se ikada našli u situaciji da avion iznenada otkaže slijetanje i piloti naglo usmjere avion prema nebu. Nije ugodan osjećaj, čak i ako volite letjeti, možda vaš stomak u tom trenutku neće baš oduševljen takvim akrobacijama, pogotovo ako se prije leta pojeli nešto što vam nije dobro sjelo. Imajte svakako vrećicu spremnu.

U ovom slučaju nesreća je izbjegnuta u zadnji tren. Avion kompanije Air Canada pokušao je sletjeti u San Francisco. Avion je dobio odobrenje za slijetanje na pistu 28R, ali vjerojatnom se greškom postavio za slijetanje na pistu C, na kojoj su čekali avioni za polijetanje. Avion je uspješno sletio u drugom pokušaju.

Navodno je pilot pitao kontrolora zašto se vide svjetla na pisti za slijetanje, na što mu je ovaj odgovorio da nema nikoga na pisi osim njega. No piloti koji su čekali u redu pričali su preko stanice i pitali se zašto avion slijeće prema njima. Na što je kontrolor leta odreagirao, te prekinuo prvo slijetanje. Pretpostavlja se da je avion preletio preko prva dva aviona za samo nekih 30-ak metara, a treći za 60 metara.

FAA istražuje što se točno dogodilo i ne daje za sada službene komentare.

Razgovor možete poslušati ovdje
I zanimljivo objašnjenje

 

M.M.